Un nou jucător intră în lupta pentru cei 110 mil. euro pe care românii îi cheltuie online pe haine şi pantofi

10 nov 2015 Autor: Cristina Rosca

Retailerul online de modă din Cehia ZOOT a decis să intre pe piaţa din România, pariind pe apetitul românilor de a cumpăra haine şi încălţăminte pe internet. Acest sector este unul dintre cele mai „fierbinţi“ în prezent în contextul în care atât retailerii clasici precum Zara şi H&M, cât şi multibranduri străine precum Fashion Days sau answear.com îşi deschid magazine online local.
 
Românii cheltuie anual în comerţul online circa 1,1 mld. euro, iar moda este responsabilă pentru circa 10%, potrivit datelor furnizate anterior de compania ContentSpeed, specializată în dezvoltarea de magazine online. După magazinele online cu profil electro-IT, pri­mele lansate pe piaţa de comerţ electronic din România, industria de fashion este în prezent unul dintre cele mai dinamice sectoare din mediul online, cu o pondere de circa 10% în totalul pieţei de profil, potrivit lor. Compania ZOOT a fost fondată în Cehia în 2012 de antreprenori locali, însă în acest an în acţionariat a intrat şi fondul de investiţii 3TS, acesta anunţând intenţia de a susţine dezvoltarea retailerului online în regiune. De altfel, România este a treia piaţă pentru ZOOT după Cehia şi Slovacia.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.11.2015

 
Cuvinte cheie:
online
, romani
, haine
, cheltuieli
, intrare
, lupta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide