Retail&Agrobusiness

Un nou retailer în România: Mömax a fost deschis cu investiţie de 4 milioane de euro. Un sfert din angajaţi sunt pensionari

Un nou retailer în România: Mömax a fost deschis cu...

Autor: Adriana Mit

06.03.2018, 16:47 3078

Mömax deschide la Timişoara un nou retailer de mobilă şi accesorii din România, în data de 8 martie, în urma unei investiţii de aproximativ patru milioane de euro. Aici vor lucra 100 de persoane, dintre care 25 sunt pensionare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magazinul de mobilă şi accesorii Mömax va fi deschis pentru public joi, 8 martie, la Timişoara, pe Calea Aradului, suprafaţa acestuia fiind de aproximativ 4.200 de metri pătraţi. De asemenea, Mömax a realizat la Timişoara şi două depozite: unul lângă magazin, care are în jur de 1.000 metri pătraţi, şi unul localizat într-un parc logistic, cu o suprafaţă de 3.200 metri pătraţi.

Directorul de vânzări Mömax România, Janos Grigassy, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că Timişoara a fost ales primul oraş din ţară pentru deschiderea unui astfel de magazin pentru că are o infrastructură puternică, dar şi pentru că în “capitala Banatului” locuiesc mulţi vorbitori de limbă germană.

“Am investit patru milioane de euro în magazinul Mömax din Timişoara. Am ales Timişoara pentru că are o infrastructură puternică, este foarte importantă autostrada care trece pe lângă Timişoara, şi pentru că sunt foarte mulţi vorbitori de limba germană, iar noi avem nevoie de colegi care vorbesc şi limba germană. Depozitul este plin şi aşteptăm clienţii să treacă pragul magazinului, în depozit avem aproape zece milioane de euro stoc cu care aşteptăm clienţii la deschidere. Am adaptat preţurile la buzunarele clienţilor noştri, avem preţuri foarte bune şi am făcut foarte multe oferte pentru deschidere, valabile pentru lunile martie şi aprilie”, a afirmat Janos Grigassy, marţi, la deschiderea oficială a magazinului Momax.

Potrivit reprezentanţilor magazinului Mömax din Timişoara, în total, au fost angajate 104 persoane, dintre care 64 vor lucra full-time şi 40 part-time. 25% dintre salariaţi sunt pensionari, fiind lansată, în urmă cu două săptămâni, o campanie de marketing pentru a angaja persoane în vârstă.

“Am angajat pensionari pentru că nimeni până acum nu s-a gândit la pensionari. Noi credem că şi pensionarii au un potenţial foarte mare, cei care vor să lucreze şi vor să fie activi pe piaţă nu găseau până acum un loc de muncă, aşa cum am oferit noi la Mömax. Noi credem că echilibrul între tinerii şi pensionarii angajaţi este foarte sănătos. Pensionarii au experienţă de viaţă, sunt calmi, pot să se ocupe de clienţi mai uşor. Pensionarii angajaţi au până în 67 de ani”, a mai declarat Janos Grigassy.

Printre pensionarii angajaţi în cadrul magazinului Mömax din Timişoara se numără şi Ildiko Micota, de 57 de ani.

“Aş fi putut să intru în pensie anticipată, dar am decis să nu rămân acasă pentru că îmi doresc să lucrez într-un colectiv tânăr, într-un magazin de secol 21 care se deschide acum în Timişoara. Aproape 14 ani am lucrat într-o galerie de artă şi sper să reuşesc să-mi continui activitatea în domeniul vânzărilor în acest magazin cât mai mult timp şi chiar după pensionare. Lucrez pe secţia de decoraţiuni, consiliez clienţii cu privire la produsele de decoraţiuni interioare”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Ildiko Micota.

Reprezentanţii Mömax intenţionează să deschidă, în viitor, încă 20 de magazine în România.

Mömax face parte din grupul XXXLutz, care deţine 566 de magazine, fiind unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din lume. Mömax oferă în fiecare magazine idei moderne pentru amenajarea casei la preţuri avantajoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO