Retail&Agrobusiness

Şeful unei companii din România: Am făcut ofertă tuturor celor care ne-au dat CV-ul, nu a venit niciunul

Autor: Corina Mirea

05.10.2015, 15:00 21226
Lipsa de candidaţi dispuşi să înveţe sau să practice o meserie în România le pune probleme serioase chiar şi angajatorilor care şi-au automatizat masiv producţia, pentru că, în prezent, munca din fabrică a atins un alt nivel - angajatul care odată muta cutii din stânga în dreapta trebuie să înveţe să preseteze şi să coordoneze roboţi industriali, potrivit lui Remus Crăciun, directorul general al Ecopack, producător de ambalaje din carton ondulat controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn.
 
„Este adevărat că ne-am automatizat foarte mult producţia, cutiile noastre de carton fiind atinse pentru prima dată chiar de clientul nostru sau de merchandiserul din magazin. Asta nu înseamnă însă că nu avem nevoie de oameni, din contră, ne este foarte greu să găsim candidaţi. Angajaţii nu mai mută acum nişte cutii din stânga în dreapta, ei trebuie să înveţe să preseteze şi să coordoneze un robot“, a explicat Remus Crăciun, într-un interviu acordat pentru ZF.
 
Dificultatea de a găsi candidaţi care să lucreze în pro­duc­ţie este un fenomen general al sectorului de resurse umane care le dă bătăi de cap specialiştilor de ani buni. Tinerii în special nu mai sunt dispuşi de mult să facă aşa-consi­derata „muncă de jos“, ci vor salarii mari şi poziţii de management.
 
Chiar şi şeful Ecopack, care coordonează activitatea a peste 200 de angajaţi care se regăsesc în fabrica din Ghimbav (Braşov) a companiei, susţine că există o mare reticenţă a tinerilor vizavi de ideea de a avea o meserie.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO