Retail&Agrobusiness

Vascar Vaslui, afaceri în creştere cu 14% în primul semestru

Vascar Vaslui, afaceri în creştere cu 14% în primul...

Autor: Cristina Bellu

10.08.2016, 12:03 196

Potrivit companiei, cea mai importantă evoluţie a fost înregistrată pe segmentul preparatelor din carne, unde vânzările au crescut cu 24% în perioada menţionată, faţă de primul semestru al anului trecut şi o creştere în volum de 26%.

"Succesul gamei «Moldova în Bucate» are o contribuţie importantă în evoluţia indicatorilor de business din ultimele luni. (...) Extinderea distribuţiei în Bucureşti, prin creşterea semnificativă a numărului de magazine tradiţionale partenere, şi dezvoltarea reţelei de IKA susţin obiectivul nostru strategic de a deveni un brand naţional preferat de toţi românii, indiferent de regiunea de unde provin", spune Vlad Ciuburciu, director de marketing Vascar.

Sub brandul "Moldova în Bucate" Vascar produce o gamă completă de preparate din carne şi mâncăruri la cutie după reţete tradiţionale.

Compania avea la finalul anului trecut o cotă de piaţă de 3% în categoria mezelurilor, 4% în categoria pateu şi 6,4% în categoria de mâncare şi carne la conservă.

Vascar a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 61,2 milioane lei, faţă de 59,3 milioane lei în anul anterior. Producătorul are peste 300 de angajaţi, o fabrică de procesare şi 20 magazine proprii în regiunea Moldovei. O parte din produsele Vascar şi "Moldova în Bucate" sunt distribuite la nivel naţional, în hypermarket-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO