ZF Live

Video ZF LIVE. Amra Makarevic, Cold Pressed Juicery: Vindem şi 100-200 de sticle de suc natural pe zi. Piaţa se dezvoltă

Autor: Alexandra Marcu

10.02.2016, 00:05 1960
Amra Makarevic, fondatoarea Cold Pressed Juicery, a investit aproape 80.000 de euro în afacerea sa cu sucuri naturale realizate din fructe şi legume presate la rece. În prezent businessul numără şase angajaţi, iar visul tinerei antreprenoare este să îşi construiască propria fabrică de sucuri naturale.
 
„M-am sfătuit cu un nutriţionist din Australia pentru că am vrut să fie nişte sucuri care să aibă efecte benefice asupra organismului. Adevărata provocare e să adăugăm şi legume, nu doar fructe“, a spus ea în cadrul emisiunii ZF Live.
 
În România businessurile cu sucuri naturale s-au dezvoltat abia în ultimii ani, după ce ani de zile piaţa de băuturi răcoritoare a fost dominată de giganţi.
 
În Occident sucurile presate la rece, realizate fie din legume, fie din fructe, sunt deja un business de amploare. Pe piaţa locală, tradiţional, sucurile erau realizate doar din fructe.
 
Compania Cold Pressed Juicery vinde atât prin intermediul a cinci magazine din Bucureşti, cât şi online. Principala preo­cupare a fondatoarei este calitatea produselor, ceea ce face ca termenul de valabilitate al sucurilor să fie de 3-4 zile. „În ciuda faptului că românii nu sunt obişnuiţi cu acest stil de viaţă sănătos, sucurile nu stau mai mult de două zile pe raft“, a completat Makarevic în cadrul emisiunii ZF Live.
 
În ceea ce priveşte tipul de suc preferat de români, Amra spune că aceştia cumpără green juice, un suc care conţine măr, spanac şi ghimbir. „Clienţii sunt încântaţi de produs şi cumpără de două, trei ori pe săptămână.“ O sticlă de suc de la Cold Pressed Juicery costă în magazinul online 13 lei şi are 380 ml. Majoritatea sucurilor se fac dimineaţa şi se păstrează proaspete pe durata întregii zile, iar cei care cumpără anumite tipuri de sucuri sunt deja obişnuiţi cu un stil de viaţă sănătos. „Când începi să consumi produse de acest fel, corpul se adaptează şi îţi cere în continuare. E o schimbare graduală“, a punctat ea.
 
În ciuda faptului că în România există persoane care duc un trai sănătos, Makarevic spune că lumea încă nu vede diferenţa între un suc bazat pe apă şi coloranţi şi un suc natural. „Multă lume preferă să cumpere un suc din apă şi coloranţi la doi lei şi ignoră sucuri naturale, sănătoase care costă 10-12 lei.“
 
Cold Pressed Juicery vinde zilnic între 100 şi 200 de sticle, însă piaţa din România este destul de restrână, iar consumatorii au un comportament impredictibil.
 
Amra Makarevic este originară din Bosnia, iar în timpul războiului s-a mutat în Australia. La 15 ani a avut primul job şi câştiga 6 dolari pe oră, dar lucra doar sâmbăta şi duminica. A făcut facultatea la Sydney, apoi a lucrat la Vodafone în acelaşi oraş. În 2009 a plecat la Londra, iar acolo l-a cunoscut pe viitorul ei soţ, un român. Atunci ea a decis să se mute în Bucureşti, iar din cauza unor probleme de sănătate a revenit la stilul de viaţă din Australia şi a decis să pună bazele afacerii Cold Pressed Juicery.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO