Retail&Agrobusiness

VIDEO ZF LIVE. Monica Aliman: Pain Plaisir şi-a bugetat afaceri de 1,2 mil. euro, plus 50%, prin creşterea cu două zile a programului de funcţionare. Salariul unui brutar-şef ajunge la 3.000 lei net/lună

Autor: Cristina Bellu

16.05.2017, 00:05 795
Pain Plaisir, brutăria-patiserie care a apărut pe piaţa locală în 2013 în urma asocierii dintre două românce şi un britanic, a ajuns anul trecut la afaceri de 800.000 de euro şi un profit de 11%.
 
Pentru anul în curs, acţionarii estimează afaceri de 1,2 milioane de euro şi extinderea programului de funcţionare al celor două magazine Pain Plaisir de la cinci la şapte zile.
 
„În momentul de faţă Pain Plaisir funcţionează cu două magazine şi două laboratoare. Am ajuns deja pe profit. Anul trecut am înregistrat un profit de aproximativ 11% la afaceri de 800.000 de euro, iar pentru anul în curs ne-am propus să ajungem la vânzări de 1,2 milioane de euro“, spune Monica Aliman, unul dintre asociaţi.
 
Acţionarii plănuiesc să extindă programul de funcţionare al celor două unităţi de la cinci la şapte zile, având în vedere că în momentul de faţă maga­zinele sunt închise în zilele de luni şi marţi. „De când ne-am lansat, numărul angajaţilor a crescut foarte mult. Dacă în urmă cu trei ani aveam 11 angajaţi, acum am ajuns la 42 de angajaţi, dar asta şi pentru că intenţionăm să ne extindem programul de funcţionare de la cinci zile pe săptămână la şapte zile pe săptă­mână“, precizează Monica Aliman, care completează că cel mai dificil lucru pentru business îl reprezintă găsirea de personal calificat pe zona de brutărie şi patiserie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO