Retail&Agrobusiness

Volumele Coca-Cola în S1/2019, cel mai scăzut ritm de creştere din ultimii patru ani

Volumele Coca-Cola în S1/2019, cel mai scăzut ritm de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.08.2019, 00:07 738

Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, a avut în primul semestru volume mai mari cu 1-3% (low single digit), arată datele din ultimul raport al companiei-mamă.

„Volumele de băuturi carbonatate au crescut cu mid single digits (în jur de 5%), iar cea mai mare creştere a venit din zona de băuturi fără zahăr, evoluţie susţinută de lansarea de noi arome. Campaniile puternice au adus un avans  de 10-15% ( low-teens) pentru brandul Schweppes. Gama de ceai gata preparat a avut un declin de peste 10% determinat de delistarea brandului Nestea. Categoria de apă a crescut cu low single digit în timp ce energizantele au avansat cu peste 10%, evoluţie determinată de lansarea Coke Energy“, se arată în raportul citat. Majora­rea de sub 5% a volumelor din primul semestru repre­zintă cel mai redus ritm de creştere în prima parte a anului din ultimii patru ani.

La nivel de grup, vânzările în volum ale Coca-Cola HBC au crescut cu 2,5%, în timp ce veniturile nete au avansat cu 3,8%.

Coca-Cola HBC activează în 28 de ţări şi este controlat de Kar-Tess Holding (23% din acţiuni), o companie controlată de familia David-Leventis şi The Coca-Cola Company (23% din acţiuni).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO