Retail&Agrobusiness

ZF Cei mai mari jucători din economie: Distribuţia bunurilor de larg consum a avut în 2015 cel mai bun an şi a simţit „gustul“ profitului

ZF Cei mai mari jucători din economie: Distribuţia...

Autor: Mădălina Panaete

28.06.2016, 00:08 615

Piaţa distribuţiei produselor de larg consum (FMCG) a profitat anul trecut de creşterea consumului, astfel că majoritatea jucătorilor din acest segment au raportat afaceri mai mari. Top zece jucători a avut afaceri de 4,2 mld. lei, cu 9% peste rezultatul din 2014.

Multe companii au avut pro­fituri în creştere anul trecut şi chiar multe dintre ele au văzut pentru prima dată câştigurile după mai mulţi ani de scăderi. Liderul pieţei Interbrands Mar­ke­ting & Distribution a avut în 2015 o cifră de afaceri de 731 milioane de lei, în creştere cu 9% faţă de anul precedent, o contribuţie impor­tantă la acest rezultat având-o parteneriatele cu produ­cătorul de ţigarete Philip Morris şi cu produ­cătorul înălbitorului Ace. În plus, Interbrands şi-a dublat anul trecut profitul net, până la peste 30 de milioane de lei.

Avans al businessului a avut şi grupul Aquila, controlat de doi antreprenori din Prahova. Cea mai mare companie din grup - Aquila Part Prod - a finalizat anul trecut cu un rulaj de 674 milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO