ZF Live

ZF Live. Emil Dumitru, Pro Agro: Din 2012 se ştie că în România nu se face colectare cu adevărat a materialelor reciclabile

Autor: Alexandra Marcu

08.02.2016, 00:06 310

Producătorii cer scăderea pena­lităţii de 2 lei/kg pentru nereciclarea ambalajelor pe care le pun pe piaţă, după ce au fost găsite nereguli la organizaţiile de transfer de respon­sabilitate, OTR,  pe care le-au angajat să recupereze aceste deşeuri.

„Din 2012 se ştia că România nu face cu adevărat reciclare. Sistemul este unul prost, nu se face colectare“, a spus Emil Dumitru, preşedintele Pro Agro, Federaţia Producătorilor din Agricul­tură, în cadrul emisiunii ZF Live.

Acesta e de rere că autorităţile publice locale ar fi trebuit să acceseze fonduri europene pe mediu şi să asigure o infrastructură pentru reciclare ca să aibă loc cu adevărat procesul de selec­tare şi reciclare. „Producătorul trebuie să pună pe piaţă produse cu valoare adău­gată mare. Varianta în care pro­ducătorii pot să îşi recicleze propriile produse este imposibil de făcut“, a continuat acesta.

 

„OTR sunt doar intermediari care au plimbat hârtii timp de zece ani.“ El consideră că toţi producătorii care au avut contracte cu aceste organizaţii de transfer al responsabilităţii sunt victi­mele activităţii OTR-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO