Retail&Agrobusiness

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele zece luni cu 3,8%

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în...

Autor: Emil Popescu

04.12.2012, 10:11 268

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor de autovehicule şi motociclete, a crescut în primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate, cu 3,8%, respectiv 3,9%.

Evoluţia a fost influenţată de creşterea comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (cu 7,8%, serie brută), a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (2,6%) şi vânzărilor de produse nealimentare (2,4%), potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

În octombrie, comparativ cu luna anterioară, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a urcat ca serie brută cu 1,7%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (5,4%) şi vânzărilor de carburanţi în benzinării (1,9%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scǎzut cu 3,5%.

Faţă de octombrie 2011 indicatorul este mai mare cu 2,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO