Companii

Retailerii ies in strada sa caute angajati: Cora isi promoveaza prin portavoce 800 de locuri de munca in Berceni

Retailerii ies in strada sa caute angajati: Cora isi promoveaza prin portavoce 800 de locuri de munca in Berceni

Reprezentantii Cora au precizat ca au folosit caravana mobila si pentru recrutarile pentru deschiderea magazinului din zona Lujerului care a avut loc in anul 2005, fiind ultima inaugurare a sa din Bucuresti

31.01.2010, 23:12 337

Reteaua franceza de hipermarketuri Cora cauta 800 de oamenipentru magazinul din mallul Sun Plaza din Capitala care va fideschis in a doua jumatate a lui februarie. Retailerul isipromoveaza intens cele 800 de joburi in cartierul Berceni printrocaravana care anunta la portavoce ca magazinul Cora face recrutari.Si germanii de la Selgros Cash & Carry au instalat in varaanului trecut un stand stradal de recrutare in cartierul DrumulTaberei, pentru a anunta cele aproximativ 500 de angajari inmagazinul nou din zona Valea Cascadelor.
Reprezentantii Cora au precizat ca au folosit caravana mobila sipentru recrutarile pentru deschiderea magazinului din zonaLujerului care a avut loc in anul 2005, fiind ultima inaugurare asa din Bucuresti.
In Capitala, rata somajului era in noiembrie de doar 2,3%, de circatrei ori mai redusa decat media inregistrata la nivelul tarii, fatade 1,8% in luna martie din 2008, potrivit datelor de la ANOFM(Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca).
In 2007, anul in care retelele de hipermarketuri sau extins cel maimult pe piata locala, retailerii spuneau ca Bucurestiul este opiata a fortei de munca dificila, pentru ca gasesc cu greu oamenipentru deschiderile de magazine, iar fluctuatia de personal estefoarte ridicata.
Anul trecut, angajatorii din retail au resimtit o ameliorare asituatiei in special datorita reducerii fluctuatiei de personal inmagazine.
In anii de expansiune accelerata, retelele de hipermarketuri auutilizat frecvent standurile stradale pentru recrutari inmagazinele noi. In general, retailerii fac angajari masive cu 23luni inainte de inaugurarea unei noi unitati. Cele mai multe joburidisponibile sunt cele de lucratori comerciali, pentru carecompaniile cauta oameni fara studii superioare. Salariul mediu netal al unui lucrator comercial din retailul alimentar este intre8001.000 de lei, potrivit informatiilor furnizate de sindicateledin comert.
Reteaua de hipermarketuri Cora, detinuta de grupul francobelgianLouis Delhaize, a realizat in 2008 vanzari de 400 mil. euro cu treimagazine operationale.

Bani europeni pentru instruireaangajatilor
Anul trecut, Cora a derulat un program de formare profesionalapentru angajatii sai in valoare de circa 200.000 de euro, finantatdin fonduri PHARE. Prin acest program aproximativ 90 de angajatidin hipermarketul din cartierul Pantelimon au beneficiat de cursuride management si vanzari, pentru a prelua functii de conducere innoul magazin Cora din Berceni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO