Retailerul britanic Marks & Spencer închide cele şase magazine din România şi iese de pe piaţă

9 nov 2016 Autor: Cristina Rosca

- Anul trecut compania anunţa că se va retrage de pe cinci pieţe din regiune, urmând a-şi concentra atenţia pe ţările unde brandul înregistrează rezultate bune, printre acestea numărându-se România şi Polonia  - Acum oficialii companiei anunţă că în ultimii cinci ani au avut dificultăţi în a atinge pragul de rentabilitate în România, motiv pentru care ies de pe piaţă.

Marks & Spencer România a terminat anul trecut cu afa­ceri de 32 de milioane de lei şi cu pierderi de peste 8 milioane de lei. Com­parativ cu anul anterior afacerile au ră­mas relativ constante, însă pierderile s-au adân­cit cu peste 50%, arată calculele ZF fă­cute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

„Având în vedere analiza cuprinzătoare a activităţii internaţionale a grupului, am efectuat o evaluare aprofundată a activităţii noastre din România şi a oportunităţilor de creştere pe termen lung pentru Marks & Spencer pe piaţă. Analiza noastră a arătat că în ultimii cinci ani am avut mari dificultăţi în a atinge pragul de rentabilitate şi nu mai putem continua activitatea din România“, spune Jonathan Glenister, director regional pentru Europa, China şi India în cadrul Marks & Spencer. El nu a înaintat o dată pentru închidere.

Pe piaţa locală compania deţine şase magazine, dintre care patru în Bucureşti şi câte unul în Iaşi şi Constanţa. În total acestea angajează 101 persoane. Retailerul de modă Marks & Spencer, prezent pe piaţa din România direct din 2012, a închis anul trecut magazinele din AFI Palace Cotroceni şi Sun Plaza, mutându-le în Mega Mall şi Plaza România. Astăzi compania mai deţinea magazine pe lângă cele două şi în Bucureşti Mall, galeria comercială Feeria a mallului Băneasa Shopping City, City Park Constanţa şi Felicia Shopping Center.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.11.2016

 
Cuvinte cheie:
romania
, piata
, magazine
, inchidere
, marea britanie
, pierderi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide