Companii

Retailul de electrocasnice si-a revenit in trimestrul 1. Declinul puternic continua in auto si in constructii

Retailul de electrocasnice si-a revenit in trimestrul 1. Declinul puternic continua in auto si in constructii

Dan Ostahie, presedintele Altex: Cea mai interesanta este panta ascendenta, pentru ca acum crestem, nu mai scadem ca anul trecut. Cresterea este sensibila, de 2-3%, dar se va mentine tot anul.

31.03.2010, 23:55 42

Industria auto si constructiile au fost in continuare in scaderein primul trimestru din 2010, la fel si unele segmente din piatabunurilor de larg consum, in timp ce piata farma a ramas pe plus,iar industria hoteliera s-a oprit din declin si asteapta primelesemne pozitive din a doua parte a anului. In trei luni s-au vandutdoar 14.000 de masini, cat se vindea in 2008 in doua saptamani, intimp ce in constructii totul este la jumatate fata de 2009, primulan in care din intregul sector "au disparut" cateva miliarde deeuro. Nici vanzarile din sectorul bunurilor de larg consum nu aratamai bine, mai ales pe piete mari precum cea a bauturilor sau acarnii. Vanzarile de bere au scazut cu 10-15% in primele trei luniale anului, potrivit estimarilor ZF, dupa ce in 2009 piata maipierduse in jur de 15% fata de anul precedent. O veste buna vineinsa din retailul de electronice si electrocasnice, o piata in jurde un miliard de euro care s-a confruntat anul trecut cu scaderi de40% si cu una dintre cele mai mari insolvente, cea a Flamingo. Peaceasta piata, dupa un inceput de an mai slab decat 2009, vanzarileau inceput sa-si revina, mai ales in martie, impulsionate si deapropierea Sarbatorilor de Paste. "Cea mai interesanta este pantaascendenta, pentru ca acum crestem, nu mai scadem ca anul trecut.Cresterea este sensibila, de 2-3%, dar se va mentine tot anul", adeclarat Dan Ostahie, presedintele Altex Romania, cel mai mareretailer de electronice si electrocasnice, cu afaceri de 180 mil.euro anul trecut, in scadere cu 50% fata de 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO