Companii

Reţeaua Catena a trecut de 500 de farmacii

Anca Vlad

Anca Vlad

Autor: Ioana David

20.10.2014, 00:07 1836

Catena, reţea de farmacii ce face parte din grupul Fildas, deţinut de antreprenoarea Anca Vlad, a trecut de 500 de unităţi, fiind prima reţea care depăşeşte acest prag.

„Sunt peste 500 de farmacii. Nu putem da însă o listă pentru că este foarte dificil. Sunt farmacii în tranzacţionare, în relocare, reorganizare etc., exact ca la orice companie dinamică“, au spus reprezentanţii Catena.

În România există aproximativ 7.000 de farmacii (arată datele de la Institutul Naţional de Statistică aferente anului 2012), astfel că un calcul arată că reţeaua Catena ar avea o cotă de peste 7% din numărul total de farmacii din ţară. Catena a fost cea mai dinamică reţea din punctul de vedere al expansiunii în ultimii ani, reuşind să urce pe primul loc în topul celor mai mari reţele. Spre comparaţie, la finalul anului 2012 Catena număra 430 de farmacii, iar în mai 2011 în cadrul reţelei existau 250 de farmacii.

Anca Vlad, proprietara grupului Fildas, este una dintre cele mai cunoscute antreprenoare din România, ea punând bazele grupului în urmă cu 23 de ani.

Fildas este prntre primii distribuitori farmaceutici locali, care în 2013 a înregistrat o cifră de afaceri de 290 mil. euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Din punctul de vedere al numărului de unităţi, Catena se află în faţa unor reţele precum Sensiblu, Dona, Help Net, Ropharma sau Belladonna.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre grupul Fildas; preluarea Argeşfarm în anul 2000, evoluţia afacerilor companiei

- legislaţia din domeniul farmaceutic ; numărul de farmacii raportat la locuitori

- detalii despre retailul farmaceutic 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO