Companii

Reţeaua de supermarketuri Profi intră în Sibiu cu şase magazine „dintr-o lovitură”

Reţeaua de supermarketuri Profi intră în Sibiu cu şase magazine „dintr-o lovitură”

Autor: Dana Ciriperu

28.02.2012, 00:00 492

Reţeaua de supermarketuri Profi, controlată de fondul de investiţii Enterprise Investors, a primit undă verde din partea Consiliului Concurenţei pentru a prelua şase magazine Al Comsib din Sibiu, o afacere dezvoltată de familia Aldea.

"Activităţile părţilor nu se suprapun la nivelul localitaţii Sibiu, efectele operaţiunii de concentrare economică asupra mediului concurenţial nu sunt semnificative, iar operaţiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei poziţii dominante", informează Concurenţa. Profi nu este la prima achiziţie, în ultimii ani cumpărând şi reţeaua Albinuţa şi o parte dintre magazine Ethos, pe care ulterior le-a integrat în cadrul reţelei.

Până la tranzacţia cu Al Comsib, Profi nu avea niciun magazin în Sibiu, judeţ cu 19 magazine în retailul modern la finalul lui 2011. Compania Al Comsib, care operează cele şase magazine preluate de Profi, a avut în 2010 o cifră de afaceri de 37,2 milioane de lei (8,8 milioane de euro), în scădere cu circa 6% faţă de anul anterior şi pierderi de 1,1 milioane de lei (260.000 de euro), potrivit site-ului Ministerului de Finanţe. Compania avea la finalul lui 2010 129 de angajaţi.

Odată cu achiziţia magazinelor Al Comsib, Profi ajunge la o reţea de 113 magazine şi se apropie de Mega Image, care are o reţea de 114 unităţi. Mega Image este a treia cea mai extinsă reţea de comerţ modern din România după Lidl (136) şi Penny Market (128). Profi a avut anul trecut afaceri de 214,5 milioane de euro, în creştere cu 29% comparativ cu anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO