Companii

Reţeaua Profi anunţă 25 de magazine noi pentru acest an

Reţeaua Profi anunţă 25 de magazine noi pentru acest an

Autor: Cristina Roşca

11.01.2012, 00:05 863

Reţeaua de magazine Profi, deţinută de fondul de investiţii Enterprise Investors, are în plan să deschidă 25 de magazine noi în 2012, continuând astfel expansiunea începută în urmă cu circa cinci ani.

"Vom continua să ne extindem şi în acest an după modelul ultimilor ani. Avem în plan să deschidem peste 25 de supermarketuri de proximitate", spune Pawel Musial, directorul general al PROFI Rom Food, compania care operează magazinele reţelei Profi.

Investiţia în noile magazine este de circa 20 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Deschiderile urmează de asemenea să creeze peste 600 de locuri de muncă, potrivit calculelor ZF.

Profi este primul retailer care îşi face publice planurile de dezvoltare pentru anul în curs. În ultimii trei ani Profi şi-a dublat reţeaua de magazine. Astfel, la finalul lui 2011 reţeaua număra 108 unităţi faţă de 52 la finalul lui 2008. Anul trecut reţeaua de supermarketuri de proximitate Profi a accelerat procesul de expansiune, deschizând 26 de magazine, aproape cât în ultimii doi ani cumulat.

Profi a terminat anul 2011 cu afaceri de aproximativ 660 mil. lei (155 mil. euro), în creştere cu circa 7% comparativ cu anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO