Companii

Reţelele de farmacii merg înainte cu extinderea, iar liderii se bat să ajungă la 500 de unităţi pe o piaţă de 2,3 mld. euro

Reţelele de farmacii merg înainte cu extinderea, iar...

Autor: Ioana David

29.01.2014, 00:08 363

Cele mai mari cinci reţele de farmacii de pe piaţa locală - Catena (480 de unităţi), Sensiblu (peste 400), Dona (230), Help Net (peste 150) şi Ropharma (peste 125) controlează aproape 20% din retailul farmaceutic, o piaţă de 2,3 mld. euro anual, şi continuă să se extindă prin achiziţia de licenţe de la micii farmacişti.

„Date fiind condiţiile actuale de business din piaţa farma, circa 20% din farmaciile independente îşi vor vinde licenţa marilor reţele. Din aprilie 2014, numărul farmaciilor independente cu probleme va creşte pe măsură ce vor fi nevoite să plătească distribuitorilor facturi duble, plătite de către Casele de Asigurări de Să­nătate înce­pând din 2013. Cel mai mare lanţ va opera, cel mai probabil, peste 500, poate chiar 600 de farmacii la nivel naţional“, a spus Ovidiu Wencz, directorul general al SIEPCOFAR, compania care operează Farmaciile Dona.

Dintre cele mai mari cinci reţele de farmacii – Catena, Sensiblu, Dona, Help Net şi Ro­pharma – doar Dona, Help Net şi Ropharma au avansat un plan concret de extindere în 2014. Catena şi Sensiblu au spus doar că vor continua extinderea fără a face public numărul de unităţi noi din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO