ZF 24

Reţelele mai adaugă 100 de farmacii

Reţelele mai adaugă 100 de farmacii

Autor: Ioana David

28.01.2014, 20:49 865

Cele mai mari reţele de farmacii de pe piaţa locală, Catena, Sensiblu, Dona, Help Net şi Ropharma, vor continua să se extindă anul acesta, când îşi vor adăuga cumulat peste 100 de unităţi, arată o estimare a ZF. Reţelele, care deţin aproape 20% din retailul farmaceutic, „ignoră“ criza şi sunt interesate de achiziţia de unităţi independente sau lanţuri de talie mică.

În România există aproape 7.000 de farmacii, iar în ultimii ani au început să prindă contur şi lanţuri regionale cu zeci sau doar câteva unităţi.

„În prezent, reţeaua de farmacii Catena are peste 480 de unităţi şi acoperire naţională. Va continua extinderea, într-un ritm mai redus, accentul fiind pus pe consolidare“, a spus Vlad Ţigoiu, CFO al Fildas Group. Catena este cea mai extinsă reţea de farmacii de pe piaţa locală, dezvoltându-se puternic în ultimii ani.

Dintre reţelele care şi-au făcut publice planurile de extindere, Farmaciile Dona au anunţat că vor să-şi adauge 50 de unităţi şi să ajungă în acest fel la 280 anul acesta fiind cea mai puternică extindere din 2014.

Rophar­ma şi-a propus să ajungă la 150 de farmacii anul acesta, comparativ cu 126 de unităţi în septembrie anul trecut, iar Help Net are în vedere să atingă 180 de puncte de lucru faţă de 152 în septembrie, potrivit unor informaţii anterioare transmise de companii.

Citiţi pe ZF Corporate:

- date despre numărul farmaciilor din fiecare reţea şi planuri de investiţii pe 2014

- valoarea totală a retailului farmaceutic local

- opinia lui Ovidiu Wencz, directorul general al SIEPCOFAR, despre farmaciile independente 

- date statistice despre piaţă ale firmei de analiză PMR

- evoluţia reţelelor in ultimii zece ani

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO