Companii

Reţelele străine scot din buzunare 200 mil. euro pentru 250 de magazine

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

29.01.2015, 00:07 629

Jucătorii din comerţul modern vor scoate din buzunare în 2015 peste 200 de milioane de euro pentru deschiderea a peste 250 de magazine noi, majoritatea pe format mic de supermarket, magazin de discount sau proximitate.

„Ne aşteptăm la un an bun, cu cel puţin la fel de multe deschideri ca în 2014, însă cele mai multe magazine noi vor fi pe format mic, la fel ca în ultimii ani. Mai mult, ne aşteptăm să se menţină ritmul actual al deschiderilor şi în următorii 3-4 ani“, afirmă Daniel Mocanu, directorul general şi acţionarul majoritar al DAAS, furnizor de servicii şi echipamente profesionale pentru hoteluri, restaurante şi magazine, cu afaceri estimate anul trecut la 27 mil. euro.

Ca număr de unităţi noi deschise anul acesta se anunţă a fi cel mai bun pentru comerţul modern, însă din punctul de vedere al sumelor investite, 2015 va fi mai slab decât ultimii ani de boom când comercianţii încă scoteau din buzunare sute de milioane de euro doar pentru magazine pe format mare, hipermarketuri şi cash&carry. În ceea ce priveşte magazinele pe format mare, în 2015 se vor inaugura 10-12 unităţi, toate hipermarketuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO