Revetas Capital, proprietarul parcului comercial Vitantis, cumpără hotelul Radisson

12 sep 2017 Autor: Bogdan Alecu

Revetas Capital, un fond de investiţii fondat şi administrat de Eric Assimakopoulos, un broker imobiliar de naţionalitate americană care a semnat tranzacţii de 1 mld. euro înainte de a crea Revetas, este în linie dreaptă pentru a cumpăra hotelul Radisson Blu din Capitală contra sumei de 177,5 milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.

Aceasta ar fi cea mai mare tranzacţie de pe piaţa imobiliară locală din ultimii ani şi cea mai mare cu un hotel din România.

Singura achiziţie a fondului în România a fost parcul comercial Vitantis Shopping Center de lângă târgul de maşini Vitan la finalul anului 2013, tranzacţia fiind evaluată la acea vreme la circa 26 mil. euro, în condiţiile în care s-au preluat şi datorii de 20 mil. euro. 

Cea mai recentă achiziţie a celor de la Revetas a vizat achiziţia proiectului de birouri Papa din Praga de peste 40.000 mp suprafaţă închiriabilă.

În România, director de investiţii al Revetas este Radu Boitan, care a mai lucrat în compania de consultanţă Jones Lang LaSalle (JLL).

Grupul israelian Elbit Imaging, care deţine hotelul de cinci stele Radisson Blu din Capitală, a anunţat la sfârşitul lui august pe bursa Nasdaq că a semnat un acord pentru vânzarea hotelului din Capitală. Acţionarii israelieni arătau atunci că un fond de investiţii a depus o ofertă neangajantă, dar nu precizau numele cumpărătorului.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Revetas Capital
, Vitantis
, cumparare
, hotelul Radisson
, fond de investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide