Companii

Revin investitorii speculativi?: Tranzactie cu 35 de apartamente in Doamna Ghica Plaza

20.10.2009, 23:19 106

Romfelt Real Estate, detinuta de un fond de investitii sloven sicativa oameni de afaceri locali, printre care Adrian Lustig sibancherul Dan Pascariu, a vandut in aceasta saptamana circa 35 deapartamente in ansamblul rezidential Doamna Ghica Plaza unui grupde investitori care intentioneaza sa inchirieze locuintele de lainceputul anului viitor.

"Aseara (luni-seara - n.r.) am finalizat negocierile la ora 11cu un fond de investitii caruia i-am vandut in jur de 35 deapartamente, fara o reducere foarte mare. Acestia intentioneaza sainchirieze locuintele de la 1 ianuarie. Aceasta este o investitiemai buna decat sa tii banii in banca. Iti poate aduce un randamentin euro de 8-10% anual, iar in conditiile in care cea mai mareparte a banilor vin de la banca, randamentul la fondurile propriipoate fi de 100% pe an", a declarat Avi Shloush, general manager alcompaniei. In cadrul proiectului un metru patrat construit se vindecu 1.000 de euro, insa cel mai probabil cele 35 de apartamente aufost preluate la un pret mai redus.

Un apartament pe zi

De la debutul crizei imobiliare, investitorii speculativi aupreferat mai degraba sa renunte la avansurile acordate pentruachizitia de apartamente decat sa faca noi investitii, inconditiile in care preturile au luat-o pe o panta descendenta.Reprezentantul Romfelt nu a dorit sa precizeze identitatea celorcare au cumparat locuinte in cadrul ansamblului de 616 apartamentea carui finalizare se apropie de sfarsit.

Shloush spune ca proiectul este vandut in proportie de 33%(circa 200 de apartamente), dar in ultima perioada ritmul s-aaccelerat, astfel ca in ultima luna si jumatate a fost contractatin medie cate un apartament pe zi, incluzand si locuintele preluatede catre investitori.

Proiectul este format din opt blocuri cu patru si 16 etaje, intimp ce al noualea imobil are 24 de etaje si o inaltime de 78 demetri, unul dintre cele mai inalte din Bucuresti.

Preturile pornesc de la 56.000 de euro plus TVA pentru ogarsoniera cu o suprafata construita de 62 mp (utila plus balcon sispatii comune), in timp ce preturile apartamentelor cu patru cameresi o suprafata construita de 161 mp sunt de 152.000 de euro plusTVA.

Greu pentru "Prima casa"

"Avem un numar limitat de garsoniere, astfel ca, din nefericire,putem vinde putine locuinte prin programul «Prima casa». Avem inschimb finantare prin Alpha Housing, cu un avans de 15% si odobanda de 5,88% la euro. In plus, pentru apartamentele cu treicamere avem o promotie pana la sfarsitul lunii noiembrie, un pretde 900 de euro pe metrul patrat construit", a mai spus Shloush.

Managerul isi propune ca pana la sfarsitul anului viitor savanda toate cele 400 de apartamente ramase si spune ca incepand cudecembrie a acestui an primii cumparatori s-ar putea muta in noilelocuinte.

"Bancile nu mai dau in prezent credite pentru dezvoltari mari.Nu o sa mai vedem in Bucuresti proiecte noi cu 600 de locuinte inurmatorii doi-trei ani. Am ajuns la concluzia ca oamenii vor savada apartamentele finalizate si sa fie siguri ca proiectul serealizeaza, de aceea credem ca vom avea vanzari bune in urmatoareaperioada."

Despre proiect

  • 616 apartamente sunt in curs de finalizare
  • 200 de locuinte au fost vandute pana in prezent
  • 56.000 de euro costa o garsoniera cu o suprafata utila de 46 mpsi un balcon de 7 mp
  • 150.000 de euro costa un apartament cu patru camere
  • 250.000 de euro este bugetul de promovare al proiectului panala sfarsitul anului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO