Revolta lui Luchi Georgescu, Meda Prod 98: Nu găsim forţa de muncă. Ajutoarele sociale date de stat accentuează această problemă

11 sep 2017 Autor: Mirabela Tiron

Antreprenoarea Luchi Georgescu, care controlează producătorul de mezeluri Meda Prod 98, spune că se confruntă cu un deficit de personal pe partea de livrări comenzi şi că se gândeşte chiar să apeleze la agenţii care se ocupă de recrutarea de imigranţi. „Avem multe provocări mari, dar găsirea forţei de muncă a devenit o problemă stringentă. Pentru Meda am adus oameni din jurul Bucureştiului“, a spus Luchi Georgescu. Producătorul de mezeluri Meda Prod 98 are peste 500 de angajaţi, dar ar mai avea nevoie de 20-30 de persoane, dată fiind şi creşterea afacerilor cu circa 10% în primul semestru din acest an. Ea a mai spus că ajutoarele sociale oferite de stat au contribuit la problema găsirii de oameni care să muncească. Tot mai mulţi antreprenori locali susţin că găsesc greu angajaţi. Recent, omul de afaceri Radu Enache spunea că la fabrica de chifle RED CO din Străuleşti se confruntă cu un deficit de 25 de bucătari şi patiseri, dar şi în turism (lanţul hotelier Continental) are nevoie de 50-100 de oameni, fiind nevoit să facă constant recrutări, dată fiind fluctuaţia mare de personal.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.09.2017

 
Cuvinte cheie:
georgescu
, forta de munca
, problema
, gasire
, antreprenori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide