Companii

Robert Neale, englezul care a făcut Opera Center, mai face trei clădiri de birouri în Pipera

Robert Neale

Robert Neale

Autor: Cristi Moga

21.08.2014, 00:07 2462
Britanicul Robert Neale, fonda­tor şi managing director al companiei Port­land Trust, care a dez­voltat, prin­tre al­tele, pro­iectul Opera Center din Bu­cureşti, a cum­părat un teren de 4 hectare vizavi de sediul Poliţiei Ru­tiere din Pi­pera pentru a ri­dica un nou parc de afaceri care ar putea atrage o inves­tiţie de 100 - 150 mil. euro.

„Am cumpărat terenul de la Grupo Nusco la finalul lunii iulie, vom construi un parc de afaceri format din trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă de birouri de 70.000 de metri pătraţi şi suntem în faza de obţinere a autori­zaţiei de construire. Până la finalul acestui an vrem să începem lucrările la primele două imobile ale proiectului denumit Ore­gon Park“, a declarat pentru ZF Ro­bert Neale, fără a oferi detalii despre valoarea tran­zacţiei. Potrivit estimă­rilor ZF, luând în calcul un preţ de circa 500 euro/mp al tere­nurilor din zonă, valoa­rea tranzacţiei s-ar putea ridica la circa 20 mil. euro.

Cea mai recentă inves­ti­ţie finalizată de Port­land Trust este parcul de afaceri Floreasca Park din ime­diata apropiere, un pro­iect de 70 mil. euro în care au fost închiriate birouri către companii precum Oracle, Ursus, BASF, Saint Gobain, Allianz sau Kellogg’s.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- proiectele derulate de Portland Trust în România ; ce spune Robert Neale despre proiectul Oregon Park 

- zona Barbu Văcărescu – Floreasca, investiţii derulate de alte companii 

- piaţa de birouri din Bucureşti 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO