Companii

Robert Şerban, acţionar Gral Medical: Pacientul trebuie să decidă unde merg banii, nu Ministerul Sănătăţii. Suntem penalizaţi pentru că avem investiţii private

Foto: Mediafax, Andreea Alexandru

Foto: Mediafax, Andreea Alexandru

Autor: Ioana David

13.01.2013, 15:46 1444

Robert Şerban, care deţine operatorul de servicii medicale private Gral Medical împreună cu soţia sa Georgeta Şerban, afirmă că pacientul ar trebui să decidă unde se duc banii în sistemul sanitar, şi nu Ministerul Sănătăţii, atâta timp cât serviciile sunt aceleaşi.

“Suntem penalizaţi pentru că avem o investiţie privată şi prestăm servicii uneori de o calitate mai bună. Când vine vorba despre servicii prestate, concurenţa ar trebui să decidă (...)  În primul rând nu este corect faţă de asigurat”, a mai spus Şerban.

El a adăugat că nu este afectat de această măsură, deoarece pentru servicii de spital nu are contract cu Casa.

“Pe de o parten rugăm pe investitori să vină în România (...) dar cine ar vrea să vină în aceste condiţii”, a mai apus Şerban.

Recent, Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a anunţat că prin contractul-cadru pe 2013 care va intra în vigoare de la 1 martie, va sista finanţarea din fondurile Casei pentru unităţile spitaliceşti private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO