Companii

Romanceram a fost preluata de polonezi

17.10.2006, 18:53 93

Producatorul de obiecte sanitare Cersanit din Polonia a achizitionat, la inceputul lunii octombrie, un pachet de 77,85% din actiunile companiei Romanceram, din Roman, valoarea tranzactiei fiind de 2,3 milioane de euro, au declarat ieri surse din Romanceram.
In plus, firma poloneza va majora, in urmatoarele trei saptamani, capitalul social al Romanceram cu circa doua milioane de euro, de la nivelul actual de circa un milion de euro, potrivit surselor citate.
Romanceram detine, la Roman, o unitate de productie a pieselor ceramice pentru sobe de teracota si a obiectelor sanitare din portelan, cu suprafata de 265.000 de metri patrati, si o capacitate de productie anuala de circa 450.000 de unitati.
Cersanit intentioneaza sa investeasca circa doua milioane de euro pentru extinderea capacitatilor de productie ale fabricii, la aproximativ doua milioane de produse, la sfarsitul anului viitor.
Anul trecut, Romanceram a investit sase milioane de euro intr-o noua linie de productie a obiectelor sanitare din portelan.
Compania a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 31,5 milioane de lei, si estimeaza pentru acest an o crestere cu 10%, la 35 milioane lei.
Cersanit detine trei unitati de productie in Polonia si comercializeaza obiecte sanitare si echipamente pentru bai in Rusia, Ucraina, Ungaria, Germania, Marea Britanie si Romania.
Anul trecut, compania a inregistrat vanzari de circa 200 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO