Companii

România a ajuns pe locul 13 în topul destinaţiilor de investiţii în servicii în 2016: „Avem deficit de specialişti“

România a ajuns pe locul 13 în topul destinaţiilor de...

Autor: Adelina Mihai

21.01.2016, 00:07 2095

România se află pe locul 13 la ni­vel global în topul celor mai bune des­ti­naţii de investiţii în zona ser­vi­ciilor, în creştre cu 5 poziţii în com­para­ţie cu anul 2014, arată studiul „Global services location index 2016“ realizat de compania de consulanţă în ma­nage­ment A.T. Kearney.

„România are o oportunitate de creştere mare în zona investiţiilor în sectorul serviciilor pentru afaceri, dar depinde de cât de mult investesc guvernul şi companiile în sistemul de învăţământ universitar. Există astăzi un deficit mare de specialişti în această industrie, companiile au ajuns să fure specialişti unele de la altele, şi tot sunt mii de poziţii deschise în zona de IT“, a explicat Florin Gramă, preşedintele Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL).

Pe primele locuri la nivel global în topul destinaţiilor de investiţii în zona de servicii se află cu precădere sta­tele asiatice - India, China, Malaie­zia, Bra­zi­lia, Indonezia, Thailanda şi Fili­pine -, arată studiul A.T. Kearney. Din Eu­ropa, doar Polonia (aflată pe lo­cul 10) şi Bulgaria (pe locul 12, în scă­­dere cu 4 poziţii) se află încă pe po­zi­ţii mai bune în 2016 decât România în acest index.

Estimările ABSL arată că în pre­zent în industria sevriciilor pentru afa­­ceri lucrează circa 80.000 de per­soa­ne, dar potenţialul de creştere pen­­tru următorii 3-5 ani este de până la 150.000 de angajaţi.

„Vom ajunge anul acesta la 1.000 de angajaţi în România şi inten­ţio­năm să creştem până la 3.000 de an­ga­jaţi în următorii trei ani“, a spus Yann Bidan, country director pe Ro­mâ­­nia în cadrul Telus Interna­tional, un furnizor canadian de ser­vi­cii de externalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO