Companii

România a avut a cincea cea mai mare creştere a numărului de angajaţi în industria alimentară şi a băuturilor

România a avut a cincea cea mai mare creştere a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.03.2017, 20:15 378

Industria alimentară şi a băuturilor, care a cunoscut odată cu criza economică un declin al numărului de salariaţi, şi-a revenit după 2015, iar numărul de angajaţi creşte în fiecare trimestru începând de atunci. În 2015, aproape 170.000 de oameni lucrau în industria alimentară şi a băuturilor.

Astfel, în primele trei trimeste de anul trecut indicatorul s-a majorat cu mai bine de 3%, arată o analiză ZF pe baza datelor ompaniei de cercetare de piaţă Food Drink Europe, care i-a în calcul datele Eurostat.

Cea mai vizibilă creştere a avut loc în trimestrul al doilea, când numărul de angajaţi ai companiilor din industria alimenmtară şi a băuturilor din România s-a majorat cu 4,1%. Trimestrul al doilea coincide cu primăvara şi începutul verii, adică perioada în care cele mai multe fabrici lucrează la capacitate maximă. De exemplu, fabricile de îngheţată, băuturi răcoritoare şi bere angajează în această perioadă lucrători sezonieri pentru a face faţă comenzilor.

De exemplu, reprezentanţii producătorului de bere Bergenbier spuneau că fabrica de la Ploieşti lucrează în perioada mai-august la capacitate maximă, iar în restul anului, la 50%. De asemenea, producătorul îngheţatei Betty Ice ajunge în timpul verii la câteva sute angajaţi în fabrică şi tonetele de îngheţată pe care le deţine în toată ţara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO