ANALIZĂ

România a avut a cincea cea mai mare creştere a numărului de angajaţi în industria alimentară şi a băuturilor

10 mar 2017 Autor: Mădălina Panaete

Industria alimentară şi a băuturilor, care a cunoscut odată cu criza economică un declin al numărului de salariaţi, şi-a revenit după 2015, iar numărul de angajaţi creşte în fiecare trimestru începând de atunci. În 2015, aproape 170.000 de oameni lucrau în industria alimentară şi a băuturilor.

Astfel, în primele trei trimeste de anul trecut indicatorul s-a majorat cu mai bine de 3%, arată o analiză ZF pe baza datelor ompaniei de cercetare de piaţă Food Drink Europe, care i-a în calcul datele Eurostat.

Cea mai vizibilă creştere a avut loc în trimestrul al doilea, când numărul de angajaţi ai companiilor din industria alimenmtară şi a băuturilor din România s-a majorat cu 4,1%. Trimestrul al doilea coincide cu primăvara şi începutul verii, adică perioada în care cele mai multe fabrici lucrează la capacitate maximă. De exemplu, fabricile de îngheţată, băuturi răcoritoare şi bere angajează în această perioadă lucrători sezonieri pentru a face faţă comenzilor.

De exemplu, reprezentanţii producătorului de bere Bergenbier spuneau că fabrica de la Ploieşti lucrează în perioada mai-august la capacitate maximă, iar în restul anului, la 50%. De asemenea, producătorul îngheţatei Betty Ice ajunge în timpul verii la câteva sute angajaţi în fabrică şi tonetele de îngheţată pe care le deţine în toată ţara.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, angajati
, bauturi
, industrie
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide