Companii

România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea

România a înregistrat cea mai mare creştere economică...

Autor: Luiza Chiroiu

14.11.2014, 12:55 539

Intitutul Naţional de Statistică al României a revizuit datele publicate anterior în legătură cu economia românească, astfel că România a evitat intrarea în recesiune tehnică, întrucât PIB-ul din trimestrul întâi a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scădere de 0,1% la ultima revizuire anunţată, în timp ce scăderea din trimestrul al doilea a fost de numai 0,3%.

Datele publicate de Eurostat în luna august au indicat că PIB-ul României a înregistrat un declin de 1% în trimestrul al doilea şi de 0,2% în primul trimestru, ceea ce însemna intrarea în recesiune tehnică.

În clasamentul celor mai importante creşteri din trimestrul al treilea faţă de trimestrul al doilea, România este urmată de Polonia (0,9%), Grecia (0,7%), Marea Britanie (0,7%) şi Slovacia (0,6%).

Comparativ cu trimestrul al treilea din 2013, economia României consemnează al doilea mare avans din UE, de 3,3%, după Polonia (3,4%). În spatele României se află Marea Britanie (cu o creştere de 3%), Ungaria, (3,1%) şi Lituania (2,6%).

Germania, cea mai mare economie din UE, a înregistrat o creştere de 0,1% a PIB-ului din trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul precedent şi de 1,2% faţă de trimestrul al treilea din 2013.

Economia Uniunii Europene a avansat în trimestrul al treilea cu 0,3% faţă de perioada aprilie-iunie şi cu 1,3% faţă de trimestrul al treilea din 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO