Companii

România „consumă“ biciclete de 45 mil. euro pe an, dar produce de cinci ori mai mult

În România se produc anual 450.000 de biciclete

În România se produc anual 450.000 de biciclete

Autor: Cristina Roşca

11.08.2014, 00:08 1522
Românii cheltuie anual pe bicicle­te circa 45 mil. euro, plătind în medie 120 de euro pe un vehicul pe două roţi, o sumă de patru ori mai mică decât cea plătită de nemţi şi de şase ori mai mică cea dată de olandezi.

Producţia totală - de părţi com­ponente şi pro­duse finite - se ridică la 245 mil. euro, potrivit estimă­rilor ZF pe baza da­telor din piaţă. În România, bicicletele au de­ve­nit „o modă“ abia în ultimii ani, vân­zările ajungând anual la 380.000 de bucăţi la o popu­laţie de 19,5 mili­oane. Prin compara­ţie, anual în Olan­da se vând un milion de bucăţi la o popu­laţie de 16 mili­oa­ne. Totuşi, România este al treilea cel mai im­portant pro­ducător de părţi com­po­nen­te şi acce­sorii de biciclete din Eu­ro­pa după Italia şi Germania. Astfel, producţia locală se ridică, po­trivit da­telor Asocia­ţiei Pro­du­că­to­ri­lor de Bi­ci­clete şi Com­po­nen­te - Colibi la 200 mil. euro, Ro­mânia având o cotă de piaţă în UE de 12%.

La producţia de biciclete însă Româ­nia co­boară pe locul opt cu 450.000 de uni­tăţi rea­lizate anual, res­pectiv 4% din to­talul pro­duc­ţiei UE, pe o piaţă domi­nată de Germa­nia şi Italia care au îm­preu­nă o cotă de piaţă de aproape 40%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia reprezentanţilor Hervis despre vânzările de biciclete 

- poziţia României în UE raportat la preţul mediu al unei biciclete ; cei mai importanţi jucători din comerţul cu biciclete

- producţia locală de accesorii şi componente, poziţia în UE; producţia de  biciclete ;

- cel mai mare producător din România; următoarele companii din clasament; Decathlon şi Eurosport DHS din Deva

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO