Companii

România este invizibilă pe harta turistică a lumii: niciun nume local nu intră în topul celor mai vizitate 100 de oraşe

La polul opus, nici România şi nici Bulgaria – cele două economii mai sărace din UE şi din regiune – nu se găsesc în top cu niciun nume.

La polul opus, nici România şi nici Bulgaria – cele două economii mai sărace din UE şi din regiune – nu se găsesc în top cu niciun nume.

Autor: Cristina Roşca

09.11.2017, 21:15 468

Praga se află între primele cinci oraşe din Europa, iar Polonia are două oraşe în top.

În topul celor mai vizitate 100 de ora­şe din lume nu îşi face loc niciun centru urban din România, aceas­ta fiind încă o dovadă că pia­ţa locală este încă invizibilă pe har­ta turistică a lumii. Clasamentul „Top 100 City Desti­na­tions Ranking“ realizat de compania de cercetare de piaţă Euro­mo­nitor şi ajuns deja la cea de-a zecea edi­ţie este condus de Hong Kong cu un to­tal de 23,3 milioane de vizitatori (sosiri) estimaţi în acest an. Pe poziţia următoare se află un alt nu­me asiatic, Bangkok, alături de Londra, care completează podiumul. De altfel, la vârf se mai găsesc şi alte oraşe-stat din Asia precum Singapore sau Macau, fie­care cu peste 16 milioane de oameni care le trec graniţa anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO