Companii

România - Franţa, meciul oamenilor din business. Vedeţi aici cum arată primul 11 de business al României

România - Franţa, meciul oamenilor din business

Autor: Bogdan Cojocaru

06.09.2011, 00:09 6054

Ca şi pe terenul de fotbal, unde valoarea celui mai scump jucător francez Karim Benzema, de 30 de milioane de euro, este de peste cinci ori mai mare decât a celui mai scump jucător român Răzvan Raţ, de 5,5 milioane de euro, cifrele de afaceri şi numele pe care le implică businessul Franţei le eclipsează pe cele ale României.

Dacă în această seară pe teren ar intra cei mai titraţi oameni de afaceri ai celor două ţări, echipa Franţei va miza cu siguranţă pe nume grele precum Bernard Arnault, cel mai bogat francez, cu o avere de 28,8 mld. euro şi preşedintele celei mai mari companii de articole de lux din lume LVMH, Baudouin Prot, directorul executiv al unuia dintre cele mai mari grupuri bancare la nivel mondial BNP Paribas, Stephane Richard, preşedintele France Telecom - Orange şi Serge Dassault, patronul grupului aeronautic şi de apărare Dassault.

România iese la atac/se baricadează în apărare cu oameni de afaceri cu o vastă experienţă, printre care Ion Ţiriac, Dinu Patriciu, Zoltan Teszari (RCS&RDS) şi George Copos, care-şi numără banii în milioane, şi nu miliarde.

La capitolul cifre de afaceri, cea mai importantă companie românească de petrol şi gaze naturale Petrom a avut anul trecut venituri de 3,3 mld. euro, comparativ cu 84,5 mld. euro în cazul GDF Suez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO