Companii

România, locul şapte în UE la consumul de bere şi locul cinci în privinţa numărului de angajaţi angrenaţi în producţie

România, locul şapte în UE la consumul de bere şi...

Autor: Roxana Rosu

09.12.2019, 13:29 309

România ocupă locul şapte în UE la consumul de bere, cu 16,6 mil.hectolitri, şi locul cinci în privinţa numărului de angajaţi din sectorul producţiei de bere, după Belgia, Marea Britanie, Austria şi Franţa, arată datele asociaţiei Berarii României pe 2018.

"Suntem bucuroşi că România rămâne în top 10 pieţe de bere din Europa, alături de Germania, Polonia, Marea Britanie, Spania, Olanda, Franţa, Republica Cehă, Italia şi Turcia, situându-se şi în anul 2018 pe locul 7 din punctul de vedere al volumului pieţei. Industria românească de bere este, totodată, unul dintre cei mai mari angajatori din Europa, un motor de creştere economică pentru economia locală, România ocupând locul 5 după Belgia, Marea Britanie, Austria şi Franţa, cu 5.973 de locuri de muncă generate direct şi peste 85.000 locuri de muncă create în sectoarele conexe", declară Julia Leferman, Director general Asociaţia Berarii României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO