Companii

România nu are nici 2% din staţiile din Europa, o piaţă pe care bătălia se dă între aplicaţii pentru identificarea celui mai ieftin carburant sau contractele cu Poşta

România nu are nici 2% din staţiile din Europa, o...

Autor: Roxana Petrescu

19.09.2015, 00:00 1066

Cu un număr de aproximativ 2.000 de benzinării, România se află mult în spatele unor state precum Cehia, cu peste 3.750 de staţii, sau Austria, cu 2.640 de puncte de alimentare, în ciuda suprafeţei considerabil mai mare faţă de cele două ţări amintite.

Dezvoltarea lentă a infra­structurii poate fi doar unul dintre factorii care explică aceste diferenţe. Mai mult, în timp ce în Cehia, Billa are parteneriate cu Shell, iar în Danemarca, poşta daneză s-a asociat cu benzinarii pentru a se extinde, pe piaţa locală aceste tendinţe încă nu au ajuns. Este totuşi vizibil focusul mai mare al companiilor petroliere pe segmentul non-oil, business de 600 de milioane de euro.

Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară CBRE, la nivel european, inclusiv Turcia, erau la finalul anului trecut peste 120.000 de ben­zinării, doar 2.000 dintre acestea fiind am­plasate în România, al nouălea cel mai mare stat în funcţie de suprafaţă din Uniunea Euro­peană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO