Companii

România, o piaţă de vis pentru nemţi: Lidl a crescut în S1 2017 de două ori mai repede decât consumul. „Credem că nu există obstacole pe această piaţă, ci doar oportunităţi“

România, o piaţă de vis pentru nemţi: Lidl a crescut...

Autor: Cristina Roşca

24.10.2017, 00:07 793

♦ Afacerile Lidl au crescut cu circa 16% în primul semestru din acest an comparativ cu perioada similară din 2016, până la aproape 3,1 mld. lei ♦ Prin comparaţie, consumul a avut un ritm de creştere de 8%.

Discounterul german Lidl menţine astfel în prima parte a acestui an ritmul de creştere din 2016, unul dintre cele mai puternice din piaţă.

Avansul a fost susţinut atât de expansiunea de circa 10 magazine pe an, cât şi de creşterea puterii de cumpărare a românilor şi implicit a consumului. Dacă ritmul se va menţine şi în a doua parte a lui 2017, cifra de afaceri va sări de 6 mld. lei.

„Pentru Lidl, anul trecut a fost unul foarte bun. Iar premisele pentru anul în curs sunt în continuare optimiste, mai ales că de la an la an am înregistrat un trend ascendent pe piaţa din România“, spun oficialii companiei. Discounterul german a intrat oficial pe piaţa locală în 2011, când a preluat reţeaua Plus Discount cu 107 magazine. Apoi, nemţii s-au extins de la zero până la peste 200 de unităţi astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO