Companii

Românii îşi schimbă periuţa de dinţi o dată pe an. „Este mai bine decât în 2012, dar datele sunt încă îngrijorătoare“

Românii îşi schimbă periuţa de dinţi o dată pe an....

Autor: Georgiana Mihalache

10.04.2017, 20:40 236

Un român îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la un an şi trei luni, în timp ce piaţa totală a produselor de îngrijire orală a crescut cu 33% în cinci ani, din 2012 până în 2016, arată un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Nielsen România, citat de repre­zentanţii companiei GSK Consumer Healthcare.

Avansul înregistrat de piaţa totală de produse pentru îngrijirea orală vine în contextul creşterii nivelului de trai, dar şi în urma conştientizării impor­tanţei acestui aspect în rândul ro­mâ­nilor.

„În perioada de referinţă, cea mai importantă creştere a fost înregistrată în categoria periuţelor de dinţi, de 62% în valoare. Conform datelor Nielsen, un român îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la 1,3 ani, comparativ cu o dată la doi ani, media din anul 2012. Aceste date sunt îngrijorătoare şi fundamen­tează încă nevoia de educaţie în rândul po­pulaţiei tinere şi adulte din Ro­mânia“, potrivit reprezentanţilor GSK Con­sumer Healthcare. Medicii dentişti re­co­mandă ca periuţa de dinţi să fie schimbată o dată la trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO