Companii

Românii se calcă în picioare nu numai pentru ulei şi zahăr ci şi pentru haine mai ieftine. Mii de persoane la deschiderea primului magazin H&M din România - galerie FOTO

H&M face cunoştină cu clientul român. De la "am venit cu mâna în ghips pentru brandul ăsta", la "o oră la coadă pentru o pereche de ochelari". Galerie FOTO

Foto: Octav Ganea

Autor: Cristina Roşca

25.03.2011, 12:42 151

Probabil că reprezentanţii H&M România regretau vineri dimineaţă că primulmagazin pe care l-au inaugurat pe piaţa locală nu a fost maiîncăpător. Câteva mii de oameni s-au îmbulzit în primele ore aledeschiderii pe cei 1.700 de metri pătraţi ai magazinului pentrupromoţiile şi reducerile anunţate.

Cum arată primul magazinH&M din România - galerieFOTO

Cu puţin timp înainte inainte de ora 11 coada de la H&M seintinde de la o intrare la alta a magazinului.. Sunt pe putincateva sute de oameni. Peste 20 de persoane asigura securitateapentru ca nimeni sa nu triseze si sa astepte la coada. Lumea insase strecoara.

''Am veni chiar si cu mana in ghips pentru H&M'' spunecineva care asteapta. ,,Stam aici de o ora spune altcineva''. Totiinsa recunosc ca nu au vazut nicaieri o coada mai mare. La coadasunt persoane de toate varstele, de la cateva luni la peste 60 deani.

România, prima piaţă cu optmagazine din primul an


S-au deschis portile magazinului. In prima faza au intrat catevasute iar cozile din afara magazinului cresc in continuare vazand cuochii. In afara de cei de la coada, alte cateva zeci au venit saadmire spectacolul si sa il imortalizeze facand poze sau clipuri cutelefonul.

Primul cumpărător a reuşit să ajungă la casă de abia după o orăde aşteptat. "Nu mi-am luat decât o pereche de ochelari", a spusacesta.

Primii100 de clienţi ai H&M au primit un card învaloare de 80 de lei, care va putea fi folosit în orice magazinH&M din România.

Karl Johan Persson, CEO-ul H&M, şi Carlos Duarte, countrymanagerul în România, au inaugurat vineri primul magazin H&Mdin România, în cadrul centrului comercial AFI Palace Cotroceni dinCapitală.

Magazinul se întinde pe o suprafaţă de 1.700 mp şi va fi urmatpână la sfârşitul lunii aprilie de încă patru magazine în Bucureşti(Unirea Shopping Center, Plaza România, Bucureşti Mall şi BăneasaShopping City) şi unul în Braşov (Unirea Shopping Center); până lasfârşitul anului vor mai fi deschise încă trei magazine - două înCluj-Napoca şi unul în Timişoara. În cele 8 magazine vor lucra 400de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO