Companii

Romaqua: Producţia Borsec a crescut de peste 20 de ori din 1996 până astăzi

Octavian Creţu

Octavian Creţu

Autor: Cristina Roşca

16.12.2013, 20:57 950

Producţia Borsec, cel mai bine vândut brand de apă minerală de pe piaţa din România, a crescut de peste 20 de ori după ce a intrat în portofoliul grupului Romaqua, până la 320 de milioane de litri anul trecut.

„Brandul Borsec este brandul nostru fanion şi de aceea investim cel mai mult în el pe partea de marketing. De la un volum al producţiei de 15 milioane de litri în anul 1996, am reuşit să încheiem anul 2012 cu 320 de milioane de litri produşi“, spune Octavian Creţu, preşedintele şi unul dintre acţionarii Romaqua. Compania nu dezvăluie valoarea bugetului de marketing.

Borsec a intrat în portofoliul grupului Romaqua în 1997 când a fost achiziţionată fabrica APEMIN Borsec, iar prima măsură luată a fost retehnologizarea completă a fabricii urmând apoi investiţii masive în promovare.

Astăzi brandul contribuie cu mai mult de jumătate (56%) la cifra de afaceri a Romaqua Group, companie deţi­nută de oamenii de afaceri Octavian Creţu şi Nicolae Palfi. Astfel, vânzările sub acest brand ale Romaqua se ridică la 70-75 mil. euro, potrivit estimărilor ZF pe baza rezultatelor din 2012 ale companiei. Grupul, care mai cuprinde branduri precum Cico, Giusto sau Albacher, a avut afaceri de 130 mil. euro anul trecut.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO