Companii

Romarm, afaceri in scadere

10.11.2003, 00:00 110

Compania Nationala Romarm, cel mai mare producator de armament din Romania, asteapta pentru acest an o scadere reala de circa 7% a veniturilor totale, de la valoarea de 5.800 de miliarde de lei (175 de mil.$) inregistrata anul trecut.
"Anul acesta ne asteptam la un ritm de crestere nominal sub nivelul inflatiei, o explicatie fiind si faptul ca toate incasarile de la export sunt in dolari, valuta care s-a depreciat puternic in ultima perioada", a declarat Elisabeta Tantiu, director financiar al companiei.
Tantiu spune ca se asteapta la o crestere nominala a veniturilor totale de 6%, ceea ce inseamna o scadere reala de aproape 7%.
Aproape jumatate din veniturile companiei provin din export, spun oficialii companiei, prezenti la Targul de Tehnica Militara EXPOMIL de la Romexpo.
Cea mai mare parte a exporturilor Romarm au ca destinatie Statele Unite ale Americii, dar sunt livrari si in alte tari precum Pakistan sau Egipt.
Numarul de angajati ai companiei a scazut puternic in ultimii ani, de la 43.000 in 2000, la 25.000, la sfarsitul anului trecut si la 20.200 in prezent.
Compania, care are 15 filiale, produce munitie si armament pentru infanterie, sisteme de rachete, pulbere pentru explozivi, vehicule blindate si alte echipamente. Oficialii spun ca Romarm este profitabila fara a specifica insa valoarea profitului.
Reorganizarea presupune divizarea si formarea de societati comerciale de sine statatoare sau parcuri industriale. Din Romarm s-au desprins pana acum noua parcuri industriale si unul este in curs de infiintare. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO