Companii

Rombat va produce baterii pentru automobilele Dacia echipate cu tehnologie start-stop

Rombat va produce baterii pentru automobilele Dacia echipate cu tehnologie start-stop

Autor: Gabriel Botezatu

07.09.2011, 00:00 1170

Rombat Bistriţa va produce baterii pentru automobilele Dacia care vor fi echipate cu sistem start-stop, tehnologie care permite oprirea automată a motorului după ce este ridicat piciorul de pe frână şi repornirea la apăsarea acceleraţiei.

"Vom începe livrarea primilor acumulatori pentru maşini micro hibrid 1 (vehicule echipate cu tehnologie start-stop) pentru Dacia la sfârşitul anului viitor, începutul anului 2013", a declarat marţi Dan Necşoiu, şeful departamentului after market al Rombat. Sistemul start-stop este utilizat în special în cazurile staţionărilor îndelungate la semafor sau în trafic, prin oprirea şi repornirea automată a motorului în aceste intervale, obţinându-se astfel o economie de carburant.

Necşoiu a adăugat că producătorul de acumulatori va deveni începând cu anul viitor unul dintre furnizorii grupului german Volkswagen. Rombat produce anual aproximativ 2,3 milioane de baterii, iar ţinta pentru anul 2015 este de 3 milioane unităţi. Rombat Bistriţa a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 34 milioane de euro, cu peste 20% mai mare faţă de perioada similară din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO