Companii

Romelectro face centrale în Egipt, dar abia mai găseşte sudori pentru proiecte

Romelectro face centrale în Egipt, dar abia mai...

Autor: Roxana Petrescu

18.01.2017, 00:07 2456

Romelectro, unul dintre cei mai mari contractori de pro­iecte energetice de pe piaţa locală, se aşteaptă la o creş­tere semnificativă a afacerilor anul acesta pe fondul con­tractelor câştigate în 2016, an pentru care estimează un busi­ness de circa 52 de milioane de euro.

„Anul trecut a fost în linie cu bugetul. Am avut o creş­tere uşoară, de circa 5%, faţă de 2015, ceea ce înseamnă că am încheiat anul cu o cifră de afaceri de circa 52 de milioane de euro doar pentru Romelectro. Ceea ce a fost foarte im­por­tant însă anul trecut a fost faptul că am crescut pe partea de proiecte“, spune Cristian Secoşan, directorul general al grupului Romelectro.

Printre cele mai importante contracte câştigate de firmă anul trecut se numără cel privind montarea unei centrale de 1.200 MW în Egipt, unul pentru construirea de linii electrice în Kosovo, dar şi proiectul centralei pe care Romgaz o face la Iernut.

Una dintre problemele cu care însă compania se con­frun­tă este identificarea forţei de muncă. Blocajul din piaţa ener­giei a făcut ca o bună parte din specialişti să plece din ţa­ră, alţii alegând calificări diferite în absenţa unor pro­iec­te locale.

„Una dintre cele mai grele probleme este găsirea per­so­na­lului calificat. Avem nevoie de oameni cu competenţe pe care din păcate îi găsim tot mai greu. Din cauza situaţiei din piaţa energiei s-au pierdut foarte mulţi oameni, care fie au plecat, fie s-au recalificat. Avem nevoie de personal de execuţie, de sudori, montori. Este o misiune dificilă şi pentru subcontractorii cu care lucrăm noi.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO