Companii

Romgaz anunţă o descoperire „importantă“ de hidrocarburi. „Pe termen scurt impactul pe rezultat este inexistent“

Romgaz anunţă o descoperire „importantă“ de...

Autor: Liviu Popescu

01.07.2016, 00:07 2126

Acţiunile Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător intern de gaze, au închis şedinţa de ieri la 25,1 lei, asemănător cu cotaţia de miercuri, după ce compania, cu capitalizare de 9,7 miliarde de lei, a anunţat o descoperire importantă de hidrocarburi.

„Pe termen scurt şi chiar mediu, e posibil ca impactul asupra rezultatelor financiare ale Romgaz să fie minimal sau chiar inexistent“, consideră analistul Marius Pandele de PrimeTransaction.

Pe termen lung descoperirea aduce pe de o parte o calmare a temerilor că activitatea companiei s-ar putea restrânge ca urmare a epuizării resurselor naturale ale României, adaugă el.

Descoperirea, estimată între 150 şi 170 de milioane de barili de petrol echivalent (BOE), este situată în apropierea oraşului Buzău.

Producătorul de gaze naturale din Mediaş a raportat afaceri de 1,3 mld. lei în primul trimestru, asemănător cu cele din primele trei luni ale anului trecut, în timpo ce profitul a scăzut cu 13% la 489 mil. lei. Motivul principal pentru care profitul a scăzut este înregistrarea unui provizion de aproape 88 mil. lei pentru restanţele Electrocentrale Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO