Companii

Rompetrol va avea un nou CEO din iunie

Rompetrol va avea un nou CEO din iulie

Autor: Roxana Petrescu

27.03.2012, 00:04 538

Grupul petrolier Rompetrol, al doilea mare jucător din piaţa locală de profil cu afaceri de circa 5 miliarde de euro în 2011, va avea începând cu luna iunie un nou director general executiv (CEO) care va fi numit în locul lui Saduokhas Meraliyev. Astfel, reprezentanţii companiei confirmă informaţia publicată de ZF la finalul săptămânii trecute.

"Directorul general executiv al grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, se va retrage pe 1 iunie 2012 din funcţia pe care o deţine în momentul de faţă, păstrându-şi în continuare poziţia în consiliul de administraţie. Aceasta este o urmare a strategiei de rotaţie planificată împreună cu unicul acţionar al grupului, KazMunayGaz (KMG), şi urmăreşte principalele direcţii de dezvoltare ale ambelor companii. În concordanţă cu această strategie, grupul Rompetrol îşi va anunţa noul director executiv la momentul oportun", au declarat reprezentanţii Rompetrol.

Potrivit acestora, unul dintre obiectivele majore ale mandatului lui Meraliyev a fost procesul de modernizare a rafinăriei Petromidia, aceasta fiind cel mai valoros activ a grupului Rompetrol. Saduokhas Meraliyev a preluat funcţia de CEO al Rompetrol în vara anului 2009, după ce grupul a intrat complet în portofoliul kazahilor de la KazMunaiGaz.

Rompetrol a devenit astfel cel mai mare pariu pe care Kazahstanul l-a făcut în afara graniţelor, în cei 20 de ani de independenţă ai ţării, investiţiile totale, care inlcud şi valoarea tranzacţiei, ridicându-se la circa 4 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO