Companii

Romstal a ajuns la circa 130 de magazine, aproape jumătate în franciză

Romstal a ajuns la circa 130 de magazine, aproape...

Autor: Roxana Petrescu

28.03.2016, 00:05 1619
Romstal, un business fondat în 1994 de către omul de afaceri italian Enrico Perini, are circa 130 de magazine în România, din care aproape jumătate în franciză.

La finalul anului 2014, Romstal era un business de peste 111 milioane de euro, cu 1.100 de angajaţi, prezent, dincolo de piaţa din România, în Serbia, Republica Moldova, Ucra­ina, Bulgaria şi Italia.

Peste 80% din rulajul companiei este generat de vân­zările către firmele de instalaţii, iar restul de către clienţii finali, prin reţeaua proprie de retail.

Compania are o reţea de circa 130 de magazine proprii din care 60 în sistem de franciză. „Franciza Romstal este un magazin specializat în comercializarea de produse hidro, termo, sanitare şi electrice ce se adresează instalatorilor“, spun reprezentanţii com­paniei. Potrivit aces­­tora, intenţia este de a se extinde în toate judeţele ţării, com­pania cău­tând activ parteneri. În medie, investiţia iniţială porneşte de la 5.000 de euro, dar poate ajunge până la 20.000 de euro. Magazinele Romstal sunt deja prezente în oraşele mari şi medii ale ţării.

Din grupul controlat de Perini mai fac parte şi companiile Valrom Industry (producător de sisteme de ţevi din plastic, cu fabrici în România şi Ucraina), Valplast Industry (sisteme de apă, gaz şi canalizare), Autoklass Center (dealer auto), Belform (căzi şi cabine cu hidromasaj), Central Service Instal (lucrări şi servicii de instalaţii), Dezim Development (investiţii imobiliare), IOS Software Solutions (servicii IT), City Garden (importator şi distribuitor de plante) şi Land & Buildings (cultivarea plantelor), potrivit datelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO