Companii

Romstrade, Spedition UMB, Straco şi Euroconstruct Trading vor construi autostrăzi în vestul ţării

Ministerul Transporturilor dă de lucru marilor constructori români: Romstrade, Spedition UMB, Straco şi Euroconstruct Trading vor construi autostrăzi în vestul ţării

Autor: Andreea Mioara Neferu

12.04.2011, 13:49 1963

Constructori români precumRomstrade (controlat de Nelu Iordache), Spedition UMB (DorinelUmbrărescu), Straco Grup (Alexandru şi Traian Horpos) sauEuroconstruct Trading '98 (Dan Besciu şi Sorin Vulpescu) şi-auadjudecat o parte dintre contractele de construcţie a celor183 de kilometri de autostrăzi pe care CompaniaNaţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România le-a scosla licitaţie la finalul anului trecut.

Valoarea totală a ofertelor se ridică la 3,5 mld. lei (850 mil.euro), în condiţiile în care estimările CNADNR arătau că acesteautostrăzi vor costa circa 1,4 mld. euro.

Ofertele câştigătoare ale constructorilorromâniau fostdepuse însă în consorţiu cu alte companii străine. Pe de altăparte, constructori precum Alpine (Austria) şi Strabag (Austria) aucâştigat contracte pe cont propriu, fără a fi în asociere cu altecompanii.

Cea mai mică ofertă câştigătoaredin punct de vedere valoric este cea a asocierii Romstrade -Monteadriano Engenharia e Construcao - Donep Construct, cu ovaloare de 383 mil. lei (93 mil. euro), pentru construcţia unui lotde 22,2 km din autostrada Nădlac-Arad.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO