ZF 24

Romtelecom a angajat KPMG să-i evalueze averea imobiliară

Foto Adrian Stoicoviciu

Foto Adrian Stoicoviciu

Autor: Cristi Moga, Adrian Seceleanu

02.04.2014, 00:07 1119
Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori de comunicaţii de pe piaţă, controlat indirect de grupul Deutsche Telekom, a desemnat firma de consultanţă şi audit KPMG să îi evalueze portofoliul imobiliar din întreaga ţară, format din terenuri, clădiri şi spaţii comerciale cu o suprafaţă de aproape două milioane de metri pătraţi.

Compania, în cadrul căreia statul român mai are 46% din acţiuni pe care intenţionează să le vândă, a organizat - potrivit datelor ZF - o licitaţie destul de restrânsă pentru selectarea unui consultant care să evalueze şi să găsească cea mai bună utilizare pentru sutele de proprietăţi moştenite din vechea reţea a Romtelecom - care se află atât în Bucureşti, cât şi în localităţi mai mici. În prezent, potrivit estimărilor ZF, Romte­lecom se află printre cei mai mari cinci proprietari de active imobiliare din România.

WikiZF: Profilul companiei Romtelecom

Reprezentanţii KPMG, ai Romtelecom şi ai Ministerului Societăţii Informaţionale (MSI) nu au oferit până la închiderea ediţiei niciun comentariu cu privire la acest contract.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre imobilele şi terenurile incluse in evaluare; date despre administratorii clădirilor 

- date despre activitatea Romtelecom şi companiile concurente

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO