Companii

Romtelecom scoate din grilă două televiziuni

Romtelecom scoate din grilă două televiziuni

Autor: Madalina Cerban

01.08.2014, 13:50 1479

"Până în acest moment, Romtelecom şi ISB (Intel Sky Broadcast Ltd., care deţine drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1 şi este acţionar al Look TV şi al Look Plus, n.r.) nu au ajuns la un acord privind retransmiterea canalelor Look TV şi Transilvania Live (Look Plus). Sperăm să reuşim să încheiem în scurt timp negocierile, în avantajul dumneavoastră (al clienţilor, n.r.), şi astfel să vă putem oferi în cel mai scurt timp acces la cele 2 canale, Look Plus şi Look TV", se spune în mesajul care a fost publicat pe contul oficial de Facebook al Romtelecom.

Potrivit unor comentarii ale clienţilor Romtelecom, postate pe pagina de Facebook a companiei, cele două televiziuni au fost scoase din grile joi.

Look TV şi Look Plus erau retransmise în grilele de cablu, satelit şi IPTV (prin internet) ale Romtelecom.

Pe 2 iulie, reprezentanţii Romtelecom au declarat, pentru MEDIAFAX, că negociază retransmiterea în continuare a Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus), în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe, de la 1 iulie, la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Până în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat, prin intermediul unor comunicate de presă, că au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

Totodată, Look TV şi Look Plus au anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 14 iulie, că au încheiat "un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale".

Pe 29 mai, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât "vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei".

Totodată, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry", după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de altă parte, pe 30 iulie, Consiliul Concurenţei a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a declanşat o investigaţie asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO