Companii

RTPR Allen & Overy i-a consiliat pe Asahi Group Holdings în cea mai mare tranzacţie de M&A din România din acest an

Adrian Cazan

Adrian Cazan

13.12.2016, 20:21 724

RTPR Allen & Overy a oferit consultanţă grupului japonez Asahi Group Holdings, Ltd. cu privire la achiziţia Ursus Breweries, unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Tranzacţia prin care grupul Asahi a cumpărat producătorii de bere din regiune ai SAB Miller acoperă cinci pieţe – România, Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria – şi va fi cea mai mare tranzacţie de M&A din România din acest an. Vânzătorul este Anheuser-Busch InBev SA/NV.

Allen & Overy a oferit consultanţă Asahi cu privire la aspecte de M&A, drept comercial, concurenţă/antitrust, financiar, taxe şi dreptul muncii în legătură cu contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu AB InBev. Aceasta este cea mai mare tranzacţie din istoria Asahi.

În ceea ce priveşte implicaţiile din România, echipa a fost condusă de Adrian Cazan (Counsel) care, sub îndrumarea lui Mihai Ristici (Partner), a coordonat o echipă multidisciplinară din care au făcut parte un număr de 15 avocaţi din biroul RTPR Allen & Overy din Bucureşti.

„Suntem bucuroşi că am putut să contribuim la această tranzacţie internaţională care va fi probabil cea mai mare tranzacţie de M&A pe plan local din 2016. A fost un proiect intens care, datorită procesului competitiv, ne-a solicitat capacităţile profesionale la maxim, fiind nevoiţi să lucrăm 24/7 pe parcursul mai multor săptămâni. Succesul acestei tranzacţii ne confirmă încă o dată capacitatea noastră de a oferi expertiză de top la nivel local şi internaţional, fiind a treia tranzacţie de anvergură finalizată recent în România şi în care biroul RTPR Allen & Overy a avut un rol determinant, celelalte fiind: vânzarea lanţului de magazine Profi şi achiziţionarea de către Allianz Capital Partners a pachetului de acţiuni al E.ON Distribuţie România S.A.”, a declarant Adrian Cazan.

Vânzătorul a fost asistat pe plan local de către avocaţii Suciu Popa.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanţări, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, insolvenţă şi restructurări, concurenţă, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, litigii şi arbitraj, consultanţă pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicaţii, finanţare, real estate şi industria farmaceutică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO