Companii

Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivatherm: „Până la sfârşitul anului vom fi prezenţi în 15 ţări”

Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivatherm: „Până la...

Autor: Georgiana Mihalache

20.09.2016, 13:07 1800

Ivatherm, producătorul local de cosmetice, îşi propune să activeze în 15 ţări până la finalul anului, după ce anul trecut compania exporta produsele în cinci ţări, a spus Rucsandra Hurezeanu, fondator Ivatherm, la conferinţa ZF Branduri Româneşti.

„Până la sfârşitul anului vom fi prezenţi în 15 ţări, anul trecut eram în cinci ţări. Procesul de a intra pe o altă piaţă ia timp pentru că pe anumite pieţe produsele trebuie înregistrate. Cea mai mare piaţă e Iranul, iar vânzările cele mai mari la export le facem în China. 35% este export. Cifra de afaceri din România va fi în jur de 10% faţă de export”, a spus Rucsandra Hurezeanu.

Alte declaraţii ale Rucsandrei Hurezeanu:

„Brandul Ivatherm este foarte performant pentru că avem cotă de piaţă de 10%, suntem în primii patru jucători locali, dar piaţa este foarte mică. Ne adresăm unei pieţe de 25 de milioane de euro.

Producem pe piaţa din Franţa pentru că preocuparea a fost de a le oferi femeilor produse actuale, de calitate şi acest lucru a oferit industria cosmetică din Franţa. Reuşesc să produc la un standard foarte ridicat de calitate.

Pentru noi este mult mai important să facem vânzări în cât mai multe ţări şi după aceea să relocăm producţia. În Franţa este foarte dezvoltată industria cosmetică şi fiind o piaţă matură, produce la preţuri foarte mici.

Sunt curtata de multe fonduri de investitie, dar nu am avut nevoie de ele. Am fost curtată de unul dintre cei mai mari producători de OTC-uri din Europa. Nu e o opţiune sa plec, nu am un target de producţie impus de cineva, deocamdată mă descurc singură foarte bine.

Cred că brandurile de un milliard de euro sunt branduri americane, chineze, japoneze, pentru că activează pe o piaţă locală mare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO