Companii

Rulmenţi Bârlad angajează 250 de persoane, pe fondul creşterii producţiei cu 30% şi a investiţiilor

Rulmenţi Bârlad angajează 250 de persoane, pe fondul...

Autor: Teodor Istrate

27.01.2015, 19:21 563

Aproximativ 250 de persoane calificate vor fi angajate de Rulmenţi URB Bârlad, cel mai mare producător de profil din România, după ce patronatul şi-a propus o creştere a producţiei în acest an cu până la 30%, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiţii, numărul salariaţilor de la fabrica bârlădeană de rulmenţi va creşte cu 15 procente faţă de cel actual, primele 84 de locuri de muncă fiind disponibile deja prin Agenţia Judeţeană de Şomaj Vaslui.

"Piaţa rulmenţilor la nivel global a intrat, spre sfârşitul anului 2014, într-un proces promiţător de redresare uşoară. În urma acestei tendinţe ascendente a cererii de rulmenţi, URB Bârlad aşteaptă ca, în 2015, să aibă loc o creştere a producţiei de până la 30 la sută. După ce criza economică ne-a lovit şi pe noi, principala grijă a fost să securizăm locurile de muncă ale angajaţilor. Din păcate, în 2013 am fost nevoiţi sa facem concedieri consistente, însă pentru 2015 estimăm că vom reangaja masiv în jur de 200-250 de persoane", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX CEO URB Bârlad, Mustafa Tunca Dingiloglu.

Pentru creşterea producţiei, Rulmenţi URB Bârlad are în plan pentru acest an investiţii totale în valoare de până la patru milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO