Companii

Ryanair: Avioanele pleacă pline din România şi se întorc mai goale

Ryanair: Avioanele pleacă pline din România şi se...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.03.2017, 00:07 13372

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, frânează expansiunea pe piaţa locală după ce în ultimii trei ani şi-a crescut de zece ori traficul de pasageri şi anunţă că vrea să-şi consolideze prezenţa pe piaţa locală.

„Putem să reducem preţurile foarte mult pentru a avea avioanele pline. Însă acest lucru pune presiune pe conta­bilitate. Astfel, prioritatea pentru acest an este consolidarea rutelor locale. Dacă din punctul de vedere al plecărilor stăm foarte bine, segmentul de inbound (sosiri) trebuie conso­lidat. Trebuie să lucrăm mai mult cu birourile de turism pentru promovarea şi atragerea turiştilor străini“, a spus Denis Barabaş, sales & marketing executive România şi CEE al Ryanair.

Doar 35% din pasagerii care călătoresc cu Ryanair spre România sunt străini, însă compania aeriană îşi doreşte să crească procentul la 50%.

Faptul că cea mai mare parte din pasageri sunt români creează un dezechilibru în ceea ce priveşte gradul de um­plere al avioanelor atunci când pleacă din România şi când se întorc în România.

În Bulgaria 47% din pasagerii care zboară cu Ryanair sunt străini, în timp ce în Cehia procentul ajunge la 84%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO